2011
03.17

Pers

Joris Velleman komt duidelijk uit een stand-up-milieu, maar weet met een mooi pakkend verhaal over zijn relatie met zijn vader het publiek te bewegen – emotioneel. Hij brengt episch cabaret dat boeiend blijft.
(jury Cabaret Concours Vlaanderen 2013)

Een aangename verrassing is het onaangekondigde voorprogramma van een half uur door stand-up comedian Joris Velleman uit Dendermonde. Heel losjes gaat hij het contact aan met het publiek. Droogkomische humor in heerlijk smeuïge Vlaamse taal. Iemand uit het publiek mag kiezen uit onderwerpen waar het over moet gaan. Joris heeft overal een gevat antwoord op en zet de voorstelling naar eigen hand.
(recensie voorstelling Daktheater De Tippe, Vledder 2011)

Indrukwekkend en mooi gedoseerd optreden van volleerd performer, gedreven en overtuigd van eigen kunnen, kon goed omgaan met plotse gebreken zaaltechniek, en kon moeiteloos inspelen/improviseren op reacties/opmerkingen van publiek. Zoiets kenmerkt het ware talent.
(jury Parkstad Cabaret Festival 2010)

Joris heeft het publiek van het begin tot het einde in zijn zak. Hij heeft fantasievolle intelligente teksten die klaarblijkelijk voortkomen uit een creatieve geest.
(jury CabareteSKE 2008)